segítségével megmutatja, hogyan alakíthatjuk változatosan étrendünket. Az egészséges életmód, amelybe az egészséges táplálkozás is beletartozik, együtt jár a jó közérzettel, a jó alakkal, tehát ambíciói megvalósításában is segítségére lehet.
A LECKÉK
A kurzus 12, két-két leckéből álló füzetet tartalmaz. Minden tankönyvhöz tartozik két darab színes ételrecept melléklet. A tananyag érhetően és világosan vezeti be Önt a reformkonyha világába.
Tanfolyam tematikája:
1. lecke
Az élelmiszerek külső megjelenése, illata, csomagolása, vagyis mire figyeljen a vásárló.
2. lecke
A bevásárlókosár tartalma, avagy hogyan vásároljunk okosan, és hogyan tároljuk az élelmiszereket.
3. lecke
Fehér és barna kenyér, vagyis mit kell tudni a mindennapi kenyerünkről.
4. lecke
A liszttől a gabonacsíráig, avagy a gabonafélék szerepe élelmezésünkben.
5. lecke
Borsó, répa vagy saláta... Hogyan tegyük változatosabbá étrendünket a zöldségfélékkel.
6. lecke
A tálalás esztétikája, avagy hogyan együnk örömmel a hétköznapokon és az ünnepeken.
7. lecke
Báránysült, csülökpörkölt, sonka vagy disznósajt? A húsfélék helye és szerepe élelmezésünkben.
8. lecke
A modern konyha berendezései, vagyis miben főzzünk jól és egészségesen.
9. lecke
Marha- és sertéshús helyett együnk halat!
10. lecke
Hazai és egzotikus gyümölcsök, avagy hol keressük a vitaminokat és ásványi anyagokat.
11. lecke
A tej és tejtermékek. - Miért pótolhatatlanok?
12. lecke
A tojástól a tyúkig... Néhány szó a baromfiról.
13. lecke
A modern konyhában használt zsiradékfélék, avagy vigyázat, koleszterin!
14. lecke
A sült krumplitól a krumplipüréig. - Burgonya különböző módon.
15. lecke
A sütemények és az elhízás. - A fogyókúra problémái.
16. lecke
Sárgaborsó, bab vagy talán szója? - Értékes fehérjék és rostok.
17. lecke
Hogyan lehet bárkiből mesterszakács a félkész konyhai termékek segítségével?
18. lecke
Az édes élet keserű vége, avagy mit kell tudni a cukorról és az édességekről?
19. lecke
Fűszerek, fűszernövények az egészséges konyha kínálatában.
20. lecke
Kávé, tea, szeszesital vagy netán ásványvíz. - Hogyan tartsuk egyensúlyban szervezetünk vízháztartását?
21. lecke
Hogyan töltsük meg kamránkat télire, avagy a befőzés szabályai.
22. lecke
A fagyasztott élelmiszerek felhasználása a reformkonyhában.
23. lecke
Az étlap összeállítása. Hogyan elégítsük ki a gyermekek, felnőttek és idős emberek étkezési igényeit?
24. lecke
Reggeli, ebéd, vacsora, avagy mit is együnk a nap folyamán, hogy szervezetünknek biztosítsuk a szükséges tápanyagokat.
További info: http://www.elo.hu/reformk.cmt