|
|
A képzések tematikája a hazánkban és külföldön megrendezett nemzeti sommelier versenyeken összeállított kérdéskörökön, és gyakorlati követelmény rendszeren alapul.
A foglalkozások során a hallgatók megismerik a borok, a pezsgők, és a különböző párlatok elkészítésének technológiáit; a kóstolás módszereit. Szerviz és technikai (pohárismeret, tárolás, dekantálás, felszolgálás) ismereteket szereznek. A résztvevők szakértők segítségével bevezetést nyernek az ételek és borok társításának alapelveibe.
A képzés időtartalma alatt a hallgatók megismerkednek a különféle szivarmárkákkal, megtanulják felszolgálásukat, a hozzájuk ajánlható párlatokat, koktélokat és természetesen borokat.
Az átadott ismeretanyag nem lenne teljes a kávék és a teák történetének, gyártásának, felszolgálásának tárgyalása nélkül.
A tanfolyamok alatt - avatott szakemberek segítségével - közel 70 különböző fajta bort kóstolnak és elemeznek a tanulók. Pezsgővel foglalkozó ismeretanyagunkat a Törley pezsgőgyár látogatása során ismerhetik meg diákjaink.
A képzések részletes tematikái letölthetőek.
Alapfokú sommelier képzés tematikája
Középfokú sommelier képzés tematikája
Tanfolyamok sikeres elvégzése esetén a hallgatók a megszerzett tudásról oklevelet kapnak.
Jelentkezési feltételek:
Alapfokú sommelier képzésre minden 18. életévét betöltött magyar és külföldi állampolgár jelentkezhet.
Középfokú képzésünkre csak borászati bizonyítvány, vagy alapfokú borismereti oklevél bemutatásával lehet jelentkezni.
Jelentkezés, információ:
Stex Ház - Deák József
1085 Budapest, József krt. 55 - 57.
Telefon: 318-5716, fax: 318-0719
Mobiltelefon: 06/30-241-1206
E-mail: deakj@freemail.hu
Web: drink.hu